ultimele anunturi

Oportunitati interesante in domeniul automatizarilor in Sibiu
Prin intermediul acestui articol doresc sa va prezint doua oportunitati interesante destinate inginerilor (...)

Întrebările care îţi aduc un contract cu un potenţial client
Acest articol oferă recomandări despre cum şi ce fel de întrebări să punem atunci când suntem (...)

statistici

Utilizatori online: 0
Total utilizatori: 2295
Total companii: 1
Joburi: 30

 

INTERVIU ADRIAN GRAMA- primul medic din Romania plasat prin intermediul Echipei Job Connect

Articol scris la data de 02.03.2010   

Pe Adrian l-am cunoscut la primul eveniment: „ Cum sa obtii un job in Germania!” organizat de catre Echipa Job Connect in Sibiu, in octombrie 2009. M-a surprins disponibilitatea si motivatia sa de a parcurge km buni din Bucuresti pentru acest eveniment. Drumul pentru dansul nu a fost obositor ci chiar l-a energizat intrucat a fost persoana cea mai dinamica din cadrul acelei intrevederi. A mers tintit catre Dl. Timo von Choltitz, partenerul nostru din Germania pentru a culege cat mai multe informatii cu privire la oportunitatea oferita. Dupa 15 zile de la eveniment Adrian a sustinut interviul cu unul din spitalele din Germania si s-a intors cu vesti bune dar cu multa munca. L-am rugat sa impartaseasca alaturi de voi, viitori medici care vreti sa profitati de aceasta oportunitate experienta avuta in cadrul acestui proiect de recrutare.

Cine este Adrian GRAMA? Te rog sa ne oferi cateva detalii despre tine (varsta, localitate, studii).

  Adrian Grama s-a nascut in 1983 in Giurgiu. A urmat Scoala Generala nr. 1 din localitate (unde a studiat si limba germana incepand din clasa a VI-a).Apoi a urmat liceul "Ion Maiorescu", iar din 2002 a devenit student la "U.M.F. Carol Davila". A participat la olimpiadele nationale de chimie, unde a obtinut mentiune. Este mebru fondator al proiectului "Medicalstudent.ro". Are un var care-si face doctoratul in America.

 Ce alta meserie te-ar fi tentat sa practici?

Intrebarea cea mai grea; sper sa nu omit nici una: fotograf, cercetator (in medicina sau chimie), muzician (bass-ist sau inginer de sunet), sportiv de performanta (boxer sau atlet), impresar.

Cand ai luat decizia de a profesa in Germania?

Prin anul 3, cand am inceput stagiile clinice si am vazut care este situatia din spitalele universitare, m-am hotarat sa profesez in strainatate. Dupa absolvire m-am hotarat pentru Germania, cand am vazut ca germana mea inca e destul de buna dupa 7 ani de pauza.

Cum ai ajuns sa colaborezi cu Echipa Job Connect? Care a fost natura acestei colaborari?

Am primit un mail de pe un grup al studentilor, apoi am trimis eu cateva intrebari echipei JobConnect. Mi s-a spus ca pe moment, tot ce trebuie sa fac e sa completez Musterprofilul si sa-mi imbunatatesc germana, restul urmand a se stabili la intalnirea cu Domnul Timo, ceea ce s-a si intamplat. Deci, totul a decurs foarte relaxat pana la intalnire.

Care a fost etapa care ti-a dat cea mai mare bataie de cap in acest proces de recrutare?

Bataie de cap mi-au dat toate etapele care presupun procurarea si trimiterea unor acte intr-un termen limita dat de catre cei de la clinica. (pentru detalii suplimentare, vedeti lista cu documente necesare unde am explicat mai pe larg traseul urmat pentru procurarea lor).

Cum a decurs interviul in Germania? Pe ce pun accent spitalele din Germania?

Interviul a descurs destul de bine, am avut libertate maxima de exprimare. Nu mi s-au pus intrebari incuietoare si nimeni nu a incercat sa vada punctele slabe. Din contra, au incercat sa scoata la iveala toate punctele forte. Este, esential, o proba de comunicare.

Ce le-ai transmite absolventilor Facultatii de Medicina din Romania care isi doresc sa profeseze in Germania?

Odata ce ati luat o asemenea hotarare, mergeti inainte, indiferent ce s-ar intampla. Nu mai e loc de privit inapoi, in stanga sau in dreapta, ci doar inainte.

 

Tot pentru voi vom reveni ulterior cu informatii despre activitatea lui Adrian o data cu integrarea sa in munca, alaturi de profesionistii din Spitalele din Germania.

 

 

 

Bookmark and Share