ultimele anunturi

Oportunitati interesante in domeniul automatizarilor in Sibiu
Prin intermediul acestui articol doresc sa va prezint doua oportunitati interesante destinate inginerilor (...)

Întrebările care îţi aduc un contract cu un potenţial client
Acest articol oferă recomandări despre cum şi ce fel de întrebări să punem atunci când suntem (...)

statistici

Utilizatori online: 0
Total utilizatori: 2295
Total companii: 1
Joburi: 30

 

Greseli frecvente in redactarea CV-ului

Articol scris la data de 08.09.2009   

Oare cate CV-uri am vazut pana acum? Cred ca suficient de multe incat sa facem o sinteza a greselilor pe care le intalnim frecvent in redactare. Asa ca va invit sa va regasiti in randurile de mai jos si daca veti considera cu folos, sa corectati erorile pentru a va creste sansele de a lasa o impresie buna prin CV-ul dumneavoastra.

1. CV-ul trebuie sa incapa pe o pagina. Este un principiu pe care-l regasesc pe orice "magazin de job-uri si CV-uri" si este gresit. CV-ul de o pagina e recomandat celor care se afla la inceput de cariera si nu au mare lucru de scris in el. De ce trebuie sa fie mai descriptiv? pentru a fi mai usor de gasit in cautarile pe care le face un recruiter, pentru a demonstra oricui ca stii ce ai facut acolo ocupand acel job. Intalnim frecvent oameni care se rezuma la 3 fraze pentru a-si descrie activitatea pe un anumit post. La fel cum dumneavoastra in calitate de candidat aveti nevoie cand vizualizati un anunt de o descriere mai detaliata a job-ului liber, la fel si angajatorul are nevoie de o descriere detaliata a activititatii dumneavoastra.

2. Ordonarea experientelor profesionale. Mi se intampla des sa primesc CV-uri ale candidatilor care incep descrierea parcursului profesional prin cea mai veche experienta. Atat in CV-ul european cat si alte modele se recomanda inceperea acestei rubrici cu cea mai noua experienta respectiv cea din prezent. Un recruiter vede prima data prima pagina si acolo trebuie sa se regaseasca experienta care reflecta cel mai bine nivelul profesional atins de candidat.

3. Sansele care cresc defapt scad. Intalnesc frecvent pe magazinele virtuale de job-uri si CV-uri sfatul: "aplica la cat mai multe job-uri pentru a-ti creste sansele de a gasi job-ul potrivit". Lucrurile statistic nu stau chiar asa. De ce? Daca am 1 mar copt in plasa si tu cauti asta, sansele de a-l cumpara sunt 50:50. Daca am 1 mar copt intr-o plasa cu 10 mere si nu stii cum arata un mar copt sunt sanse destul de mici sa ajungi acasa cu 1 mar stricat.

4. CV-ul insotit de scrisoarea de intentie. Tot pe magazinele de job-uri mai gasim lucruri interesante cum ar fi modele de scrisori de intentie. Ca sa ne facem intelesi, o scrisoare de intentie trebuie personalizata. Pentru a ne face si mai bine intelesi, personalizarea scrisorii de intentie inseamna mai mult decat sa schimbi numele firmei si titlul job-ului. Mi s-a intamplat foarte frecvent sa primesc de pe astfel de site-uri acelasi model de scrisoare de intentie de la mai mult de 2 candidati. Nu va ajuta.

5. CV-ul personalizat. Un CV personalizat ar trebuie sa fie o dovada a faptului ca stiti sa folositi un program de editare a textului (office). Primim multe CV in care asezarea in pagina e facuta dupa ochi fara a folosi prea multe optiuni in afara de spatiu sau tab.

 

Bookmark and Share