CV-ul bun este precum acul în carul cu fân

Spuneam într-un articol anterior că sunt ”foarte multe CV-uri incomplete sau completate superficial, dar și foarte puține CV-uri completate corect”. Este o realitate cruntă și din păcate nimeni nu te cunoaște mai bine decât o poți face tu. În acel articol am scris despre toată munca ce derivă din CV-ul pe care îl scrii. O altă realitate este că un CV care nu este complet sau este completat superficial nici cu cea mai impresionantă descriere din partea noastră ca recruiteri nu te va ajuta. Deci dacă vrei să fii ales de către angajatorii pe care îi vrei, urmează aceste instrucțiuni din articol pentru a te asigura că ai făcut totul bine.

Un CV bun spune câte ceva despre tine prin fiecare element. Împreună trebuie să aibă unitate și să te prezinte așa cum vrei să fii văzut.

Fotografia din CV va întări ceea ce ai scris

Fotografia (!!! Fotografia !!! Daaaaa. Fotografia: e un element foarte important. Într-un CV unitar bun vom vedea o fotografie bună. Atenție! Vorbim despre fotografia care trebuie să fie bună (în sensul de potrivită unui CV). De-a lungul timpului am tot încurajat candidații să meargă într-un studio foto și să-și facă o fotografie pentru CV. Când fotografia este bună, doar un recruiter superficial, naiv sau slăbuț profesional va exclude un candidat pe baza acestui criteriu. De altfel CV-ul nu se acceptă sau exclude pe baza fotografiei, deși modul în care o alegi clar spune ceva despre tine. Alege să spună ceva pozitiv. Vrei un ghid care te ajută sa obții o fotografie bună pentru CV? Te rog să-mi scrii completând acest formular și vei primi gratuit pe mail acest ghid.

Completează în rubrica de Sumar o scurtă descriere despre tine și genul de job pe care îl cauți

Mulți angajatori caută informații relevante despre tine pe prima pagină a CV-ului și apoi citesc rubrici despre experiență și educație. Sunt multe feluri în care am văzut completată această rubrică. Deși nu am dat în primă fază mare atenție acestei rubrici, am văzut mai mulți specialiști care vorbesc despre asta. Cred că e un sfat bun de urmat să incluzi un sumar. În CV-ul meu pe care îl poți primi pe mail, vei găsi și acest sumar și motivul pentru care l-am completat în felul respectiv.

Completează corect istoricul educației și al experiențelor

Istoricul experienței și al educației: pare a fi la mintea cocoșului: o dată și o denumire. În realitate, întâlnim următoarele probleme: Când vorbim despre un liceu, o facultate sau un program de Master, de multe ori lipsesc informații despre specializarea urmată. Un CV bun o să aibă și această informație. De asemenea, te încurajez să completezi și informații despre liceu și specializarea clasei din care ai făcut parte.

Ceea ce completezi în descrierea job-urilor transmite cine ești ASTĂZI ca urmare a acelor experiențe

Descrierea experienței: aici e cel mai mult de lucru pentru ca un CV să fie în continuare bun. Cele mai multe descrieri pe care le întâlnim în CV-uri sunt o enumerare cu liniuță a unor responsabilități ale job-ului. Din acest motiv, cred că există o diferență între descrierea job-ului și a experienței. Descrierea efectivă a experienței făcând un job într-o companie se face în fraze si raspunde la întrebările: Ce ai făcut și ce s-a întâmplat în organizație/ în departament când ai lucrat acolo? Imaginează-ți cum ar fi să îți citești fișa postului când ești întrebat despre experiența ta din CV. Ar fi extrem de plictisitor. Aceste recomandări pe care le primești te vor ajuta să scrii un CV care seamănă cu rezultatul unui dialog avut cu un angajator la interviu. Când îți descrii în CV experiența în acest fel și ai fost chemat la un interviu, cel cu care te vei întâlni știe destul de multe lucruri despre ce ai făcut și cine ești. Șansa de a trece la etapa următoare e mult mai mare.

Ai grijă se fie descrieri scurte și să nu depășești 10 rânduri în fiecare descriere. E important să prezinți și departamentul. În acest fel, cel care o citește poate să înțeleagă mai bine rolul tău. Un alt element important în ziua de astăzi este să amintești și cu cel fel de programe, aplicații software lucrezi. Vrei să ai un model de CV și să înțelegi mai ușor cum trebuie să fie concepută această descriere? Te rog să-mi scrii completând acest formular și vei primi gratuit pe mail chiar CV-ul meu.

Spune câte ceva despre companiile în care ai lucrat

Descrierea companiilor angajatoare: și aici este de lucru și din păcate multe CV-uri nu conțin detalii despre compania angajatoare. Sunt câteva lucruri importante despre companie pe care trebuie să le conțină această descriere despre: dimensiunea companiei (cifra de afaceri, numărul de angajați, numărul de proiecte, clienți sau orice altă informație concretă care poate permite cuiva să înțeleagă dimensiunea ei), organizarea companiei (este filiala locală, națională, parte dintr-o companie multinațională, etc), domeniul de activitate, felul de produse sau servicii ale companiei. Vrei să ai un model de CV și să înțelegi mai ușor cum trebuie să fie concepută această descriere? Te rog să-mi scrii completând acest formular și vei primi gratuit pe mail chiar CV-ul meu.

Am scris acest articol din dorința de a te ajuta să spui mai bine povestea ta de carieră. Nu ezita să ne scrii sau suni dacă ai întrebări după ce parcurgi aceste

informații. ⇓Dând click pe poza mea de la finalul articolului vei ajunge pe o pagină cu descrierea mea și numărul meu de telefon.

Suntem aici să te ajutăm să te dezvolți în continuare alături de OAMENI POTRIVIȚI. Dacă acest articol ajută pe cineva, te rog dă vestea mai departe.