Noile tendințe din recrutare, cât și nemulțumirea multor oameni vis-a-vis de relevanța unui CV în 2020 și pentru anii ce vor urma, ne-au adus și pe noi în fața unei pagini goale. Deci ne-am întrebat și noi, totuși, de ce se cere un CV, cine a inventat acest document, cu ce scop și cum poate fi folosit?

Când mă gândesc la CV, eu mă gândesc la formatul european, EUROPASS. În fiecare an, UE finanțează activități ce au legătură cu instruirea oamenilor despre acest document.

Câteva lucruri interesante și în egală masură esențiale despre CV:

Istoria CV-ului este mult mai amplă. Mai jos am punctat câteva dintre momentele importante.

CV Europass

 

Este CV-ul totuși un instrument bun în procesul de angajare?

De foarte multe ori găsesc nemulțumiri sau neajunsuri pe care le aduce recrutarea pe bază de CV. Spre exemplu, în cartea Rework scrisă de David Heinemeier Hansson și Jason Fried fondatori ai limbajului Ruby onRails și antreprenori de succes în mediul online, ei afirmă că ”CV-urile sunt absurde, pline de exagerări și de verbe de acțiune care nu exprimă nimic”. Ne miră? Nu. E reputația pe care o primește un instrument bun care este folosit eronat. De-a lungul experienței mele am văzut foarte multe CV-uri incomplete sau completate superficial, dar și foarte puține CV-uri completate corect.

Ce putem face pentru a îmbunătăți utilizarea CV-ului în procesul de angajare?

Așteptările de la un CV diferă în funcție de rolul pe care îl are fiecare parte care interacționează cu acest document. De obicei avem un CANDIDAT care aplică la anunțul pentru un job. Avem un RECRUITER care decide și califică CV-ul ca relevant și un ANGAJATOR care intervievează candidatul. Se pot găsi foarte multe motive pentru care echipa formată din cei 3 nu va lua decizia cea mai bună. Ne interesează modelul care aduce rezultatul dorit acasă.

Mai este CV-ul un instrument util in recrutarea moderna?

Cu alte cuvinte, vreau să vorbim despre CV-ul bun care e un rezultat de echipă.

CV-ul este bine scris de către CANDIDAT

Știu sentimentul pe care îl avem cu toții când suntem puși în situația de a face o schimbare. Este greu și de multe ori suntem încercați de întrebări profunde. În anumite domenii, este simplu. Totul este tehnic și nu trebuie spuse prea multe despre ce s-a întâmplat în fiecare experiență. Deși regulile unui CV bun se aplică peste tot. Dacă vrei să ieși în evidență și să fii relevant pentru un angajator care are de unde să aleagă, trebuie să ții și tu cont de ele. Am pregătit alt articol care vorbește despre cum arată un CV bun. Te voi ajuta în acel articol și cu un model de CV pe care ți-l voi trimite pe mail. Articolul este aici.

Recruiterul înțelege bine experiența candidatului și documentează corect CV-ul pentru a îl găsi ușor în baza sa de date

După ce CV-ul ajunge la noi, un recruiter documentează fiecare experiență. Din punctul acesta de vedere, platformele folosite pentru gestiunea CV-urilor sunt de 2 feluri: cele care pun etichete pe CV -ul unui candidat și cele care pun etichete pe fiecare experiență în parte. În unele platforme CV-ul trebuie preluat din formatul primit (europass, ejobs, bestjobs, linkedin etc.) și încarcat în formatul oferit de platformă. Noi am ales o formă mai complexă de organizare a bazei noastre de date, aceea în care CV-ul este pus în formatul nostru și fiecare experiență este documentată individual. Cu alte cuvinte:

  • încadram job-ul în Departamentul de care depinde;
  • punem etichete acelei experiențe pentru a fi mai ușor de identificat (în clipa de față avem vreo 200 de etichete, dar numărul lor e în creștere);
  • căutăm informații despre compania angajatoare pentru a vedea din ce domeniu provine, ce tip de activitate desfășoară;
  • în urma dișcuțiilor avute cu fiecare candidat luăm notițe și acestea le înregistrăm astfel încât să existe un istoric al comunicării avute cu un candidat.

Scopul este de a găsi repede CV-uri relevante ale oamenilor pe care i-am intâlnit când un angajator ne cere. Deși subiectele pe care le ating aici sunt mai mult de interes pentru un candidat, vreau să le scriu pentru a face mai cunoscută munca noastră pentru tine. Dar, dacă ești recruiter și vrei să îți organizezi baza de date, stay tuned … Voi vorbi despre modul în care se poate organiza o bază de date de CV-uri într-un articol viitor. Până atunci verifică acest anunt și dacă îți pare interesant, te rog să îmi scrii!

Angajatorul decide după ce a parcurs toată documentația și alege persoana care se potrivește cel mai bine

Realitatea bate filmul. În cele mai multe situații, Hiring Managerul este subiectiv și are puțin timp pentru a lua o decizie dacă te potrivești. Nu te supăra dacă arată așa lucurile. Nu cred că vrei să lucrezi într-o echipă care nu te place. S-ar putea nici pentru tine să nu fie o experiență să lucrezi într-o echipă cu oameni care nu sunt pe placul tău. De cele mai multe ori e nevoie de chimie și sinergie. Nu toți managerii sunt lideri autentici alături de care să te dezvolți. Mulți îți pot oferi doar un job, îți pot da doar feedback negativ și te pot face să te simți total neapreciat. În calitate de candidat nu intra într-o luptă pentru care nu are sens să lupți. În calitate de manager, nu te supăra dacă un candidat nu vrea să facă parte din echipa ta. De cele mai multe ori niciunul nu primește feedback-ul real și banii complică foarte mult lucrurile.

Nu ezita să ne scrii sau suni dacă ai întrebări după ce parcurgi aceste informații. ⇓Dând click pe poza mea de la finalul articolului vei ajunge pe o pagină cu descrierea mea și numărul meu de telefon.

Suntem aici să te ajutăm să te dezvolți în continuare alături de OAMENI POTRIVIȚI. Dacă acest articol ajută pe cineva, te rog dă vestea mai departe.