Nici o problemă nu a fost vreodată rezolvată prin îngrijorare, dar totuși nu cred că este vreun om care să nu treacă prin aceste sentimente.

Când te afli într-o situație care îți provoacă îngrijorare, tu ești aproape sigur că nu există cale de ieșire. Îți imaginezi tot felul de scene care în realitate, în aproape toate situațiile nu s-au întâmplat așa cum ai gândit.

Pentru a încerca să reduci la minimum grijile, Dale Carnegie ne prezintă 3 modalităti, în cartea numită Cum să învingi grijile și stresul.

1. Atunci când te confrunți cu o problemă care îți produce îngrijorare, străduiește-te să nu revii asupra ei iar și iar. Ia decizia să o înfrunți odată pentru totdeauna. Nu rămâne în starea de indecizie. Acolo este cel mai propice mediu pentru a dezvolta astfel de sentimente. Atenție la faptul că uneori deciziile luate nu sunt neapărat cele mai bune dar cu siguranță sunt un pas esențial în acele circumstanțe.

2. Decide tu unde se termină gândul și începe îngrijorarea. Trebuie să fie absolut clar că un gând constructiv este întotdeaună binevenit, dar atunci când produce îngrijorare, el devine distructiv. Așadar, analizați-vă. Propuneți-vă acest exercițiu și s-ar putea să devină o cale de eliberare de griji și stres.

3. Dacă știm că putem face ceva în privința problemei care ne macină, e cazul să acționăm. Nimic nu face mai mult decât eliberarea de acea povară, eliberarea din situația care te-a consumat multă vreme.

Eliberare e un cuvânt atât de dulce și de revigorant!
Să ne eliberăm de poveri, zic eu! 🙂