Bunătatea ar trebui să fie esența vieții noastre, definită prin acte de pace, răbdare și acceptare. Cred că fiecare am experimentat sentimentul de bucurie atunci când am facut un act de bunătate unei persoane.

Foarte multe studii au demonstrat că actele de altruism reduc stresul și ne ajută să ne îmbunătățim starea mentală.

Ați încercat acest lucru la locul de muncă? Poate puteți să preluați o sarcină de la un coleg pentru a-i ușura munca sau simplul gest de a-i spăla cana de cafea. Acțiunile mici realizate cu o atitudine potrivită, întotdeauna au un impact plăcut pentru fiecare. Oferiți 5 minute din timpul vostru, dacă nu aveți altceva!

În activitatea mea de recruiter am discuții cu persoane diferite. De foarte multe ori sunt în ipostaza de a oferi un feedback negativ într-un proiect. Până la un moment dat, mi-a fost foarte greu să gestionez aceste situații. Mi-am dat seama că fiecare om este special, este unic și am început să pun lângă un răspuns negativ o încurajare reală. Mi-a plăcut foarte mult discuția cu unul dintre colegii mei. Îmi spunea ca noi oamenii suntem toți deferiți și fiecare se dezvoltă într-o anumită direcție.  Cel mai important este să cunoaștem poziția care ne scoate în evidență calitățile și să investim timp pentru dezvoltarea în acel domeniu specific. Acum, așa sunt discuțiile mele: pline de optimism și cu încurajări reale. Îmi place să văd oamenii zâmbind, iar dacă am contribuit și eu la acest fapt, atunci e minunat!

Pentru că am atins acest subiect, lansez o nouă provocare pentru weekend. Să faceți fiecare minim 3 fapte bune în interacțiunea cu oamenii din jurul nostru. Un exemplu este să plătiți unui călător biletul de autobuz.

Până data viitoate, investiți timp în actele de altruism!