Vă salut cu veselie!

Iată-ne în fața unui articol bazat pe avantajele fericirii la locul de muncă! 🙂

Stiați că anumiți managerii au tendința să laude angajații care iau mai puține pauze și care socializează mai puțin? S-a demonstrat că este o practică de pe urma căreia nu se trag prea multe foloase. Îmi amintesc acum o discuție pe care am avut-o cu unul dintre superiorii mei. Printre discuțiile despre obiectivele noastre ca și companie, am abordat și timpul prețios pe care il folosim în activitatea de zi cu zi. Noi punem foarte mult preț pe dezvoltarea personală. În cele 9 ore petrecute la job, ne rezervăm timp pentru activități de recreere. Eu spre exemplu citesc, fac glume cu colegii sau monitorizez online un cuib de berze. Știu că aceste activități făcute regulat, mă ajută la o mai bună stare de spirit pentru îndeplinirea taskurilor. Sunt lucruri mărunte dar cu impact.

Shawn Achor în cartea sa „Avantajul fericirii” ne face o listă cu idei și bune practici pentru a motiva angajații și pentru a crește productivitatea ca și rod al acestei manifestări.  Cei de la Google spre exemplu, țin trotinete pe holuri, jocuri în sala de odihnă și au angajat un bucătar renumit pentru cantina lor. Nu este o regulă în astfel de practici. Fiecare companie are politicile ei și se poate adapta. Chiar și cele mai neînsemnate momente de mulțumire la locul de muncă, pot îmbunătăți eficiența, motivația, creativitatea și productivitatea. Cuvintele de apreciere și încurajare sunt un exemplu bun pentru a face acest lucru. Când aprecierea adresată angajaților este precisă și voită, sporește motivația chiar mai mult decât ar face-o banii.

Cine nu își dorește angajați fericiți?

Cred că este foarte important de luat în considerare câteva aspecte. Dacă vrem ca angajații să fie fericiți, ei trebuie în primul rând să fie sănătoși. Poate fi un factor important la angajare dacă o companie oferă beneficiul Asigurării Medicale sau abonament la sala de fitness.

Activitatea fizică are o multitudine de beneficii. În primul rând, ea eliberează în organism substanțe chimice responsabile cu starea noastră de bine, de plăcere. Acestea se numesc endorfine.

Cine nu își dorește să fie sănătos și fericit?

Programați-vă timp pentru a face sport și adoptați o alimentație sănătoasă. Beneficiile se vor vedea foarte repede în modul în care vă simțiți și arătați.

Până data viitoare, zâmbiți mai mult și faceți sport! 🙂