Dacă vreți să fiți lideri buni, aveți nevoie de 10 calități pe care să le folosiți în echipa voastră sau în grupul din care faceți parte. Iată cum ar trebui să fiți: iubitor, încurajator, accesibil, neînfricat, etic, responsabil, serviabil, modest, care inspiră și perseverent. Haideți să scriem acești termeni în limba engleză și să vedem ce obținem!

Loving, Encouraging, Accessible, Dauntless, Ethical, Responsible, Servant, Humble, Inspirational, Persevering. Îmi place foarte mult forma aceasta și cred că poate să fie lista de căpătâi a fiecăruia dintre noi, nu doar la locul de muncă.

Shawn Achor spune că fiecare dintre noi are puterea de a influența performanțele celor din echipa noastră sau din jurul nostru. Pentru a face acest lucru eficient, este cu adevărat necesar să avem imprimate în caracter aceste „10 porunci”.  Îmi permit să le spun asa gândindu-mă la maxima importanță pe care o au pentru un om pus în fruntea unei organizații, în care cel mai mult trebuie să interacționeze cu oamenii. Poate în felul acesta devenim conștienți de maxima importanță a lor.

Cel mai interesant este că pe primul loc este să fii iubitor. Chiar și în Biblie, mai exact în cartea Marcu, este un verset care spune „să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți”. (Marcu 12:31). Dar cum să îl iubesc pe X care a făcut cutare și cutare lucru și care nu este demn nici de respect, ce să mai zic de iubire? Aici este provocarea! Îndepliniți-o pe prima, iar pe restul este foarte posibil să le faceți cu mai mare ușurință.

Nu o să scriu o definiție pentru fiecare „poruncă” dar vă încurajez pe fiecare să vă întoarceți privirea la caracterul vostru. Faceți curat dacă este nevoie și aruncați la gunoi atitudinile care nu sunt bune și care au o influență negativă și pentru cei din jur. Îmbracați-vă caracterul cu cele 10 caracteristici și încearcați să vă „răstigniți” eul în fiecare zi pentru a deveni mai buni…mai buni pentru voi și mai buni pentru cei cu care aveți de-a face.

Fiți lideri buni pentru ca și angajații să fie buni!

Înainte să spuneți orice lucru, gândiți-vă la modul în care o faceți. Atitudinea face diferența!

Până data viitoare, să trecem la fapte că de vorbe suntem sătui! 😀