Bun găsit! 🙂

Cred că este o chimie între mine și această carte pe care o studiem împreună – Avantajul fericirii, scrisă de Shawn Achor. Trec prin pagini culegând informații și provocări prețioase pe care să le aplic în viața mea personală și profesională.

Gândul pe care vreau să-l conturez astăzi se referă la relațiile sociale. Pentru început, nu pot să nu vă aduc în vedere un paragraf extras din carte: „Când realizăm o conexiune socială pozitivă, hormonul plăcerii, oxitocina, este eliberat în sânge, ceea ce ne reduce anxietatea și ne îmbunătățește concentrarea. Fiecare conexiune socială stimulează sistemul cardiovascular, neuroendocrin și imunitar, astfel încât, cu cât realizăm mai multe conexiuni sociale de-a lungul timpului, cu atât mai bine funcționează organismul nostru.” Wow!!! M-am și amuzat puțin pe seama lui pentru că este cel mai interesant mod de a descrie efectele unei simple conexiuni sociale. Dacă vă simțiți organismul slăbit, bolnav, luați în considerare o întâlnire cu un prieten. Tot autorul ne spune că dintr-o listă zilnică, întâlnirea cu un prieten ar trebui să fie ultima ștearsă.

Este posibil ca mulți dintre noi să avem prieteni în echipa de la job. Acesta este un lucru minunat, mai ales pentru companie. Este un beneficiu să ai printre angajați, prieteni care împart aceleași pasiuni pentru munca pe care o fac zi de zi.

Relațiile sociale micșorează stresul!

Studiile arată că fiecare interacțiune pozitivă pe care o au angajații în timpul zilei de muncă ajută la restabilirea sistemului cardiovascular la nivelul de odihnă. Acest efect se mai numește și „recuperare la locul de muncă”. Fiecare contact social reduce nivelul cortizolului, un hormon responsabil de stres, ceea ce îi ajută pe angajați să își revină mai repede după stresul acumulat în diverse împrejurări. Ce înțelegem din această idee? Că trebuie să socializăm cât mai mult și să stabilim relații sănătoase pentru a ne păstra organismul viu.

Job Connect este mereu cu ușa deschisă pentru oamenii care caută să investească în relații sănătoase!

Fie că ești în cautarea unui job, fie că ești o companie în căutarea unor servicii de recrutare, noi îți stăm la dispoziție. La noi găsești un set de valori pe care le ținem strâns legate de atitudinea și comportamentul nostru, dar și o calitate superioară a serviciilor pe care le intermediem.

Dacă ești cititorul nostru fidel, nu uita să distribui acest articol!

Până data viitoare, mii de zâmbete să vă înconjoare și starea de bine să nu se depărteze de voi! 🙂