Dacă îți dorești să fii văzut, să fii auzit, să ți se acorde atenție, să fie căutată compania ta, fie că este vorba despre companie = însoțire, fie că este vorba de companie = firma, organizație, dacă vrei să fii citit, ascultat, dorit……atunci citește și pune în practică numarul 5. Care numar 5? Cel care vine după 4.

4, adică:

1. Fii realmente interesat de alți oameni.
2. Zâmbește.
3. Nu uita că numele unei persoane este, pentru cel în cauză, cel mai dulce și mai important sunet.
4. Fii un bun ascultător. Încurajează -i pe ceilalți să vorbească despre ei înșiși.
(Și cu aceasta am notat ideile principale ale ultimelor 4 săptămâni de blog).

Ultima dată am discutat despre Ideea nr.4: cum să tac și să ascult ce spune celălalt.
Numai că la un moment dat, celalalt se va opri. Și ce voi spune atunci?

Da, despre acest lucru este vorba. Ce să spun atunci când celălalt tace?

5. Modelează-ți discursul în conformitate cu interlocutorul.

În funcție de ce a vorbit celălalt, îți poți da seama care sunt lucrurile care îl pasionează, care îi fac plăcere doar când se gândește la ele.
Nu mai este un secret pentru mulți faptul că „Drumul regal către inima unei persoane este să vorbesti despre lucrurile pe care aceasta le prețuiește cel mai mult.”

Se spune că Theodore Roosevelt, înainte de fiecare musafir pe care urma să îl primească, petrecea timp documentându-se și aflând lucruri despre lucrurile care prezentau interes pentru musafirul său.

De multe ori se spune: „Înainte de a merge la un interviu, citește și documentează-te despre angajatorul respectiv”, pentru a-i arăta că el este cunoscut și tu ești învățat.

Consider că este o dovadă și de respect ca înainte de o întalnire (oficială, profesională, personală) să știi cu cine te întâlnești. În felul acesta persoana se simte importantă. Și dacă persoana din fața noastră se simte importantă (pentru noi), ne va fi mai ușor să ne atingem obiectivele.

În speranța că ți-am fost de folos și cu acest „sfat”, îmi vine un gând. Practic. Există anumite aspecte ale dezvoltării personale, ale pasiunilor tale, ale intereselor tale despre care ti-ar plăcea să primești mai multă informație? Sau informație diferită/ în plus față de cea pe care o deții? Opinii, poate? „Pune pe tapet” aceste dorințe ale tale și mă voi strădui să scriu despre ceea ce tu prețuiești.

Cu multă prețuire,

Eliza