Bine te-am regăsit!

Astăzi este despre fericire! Tu ești fericit/ă acum?
Îmi amintesc de o zi în care unul dintre colegii mei m-a întrebat: „Tu ești fericită, Adina?” În acel moment nu prea eram și în cel mai scurt timp am primit cartea pe care am început să o studiez. Din această carte voi împărtăși cu tine idei frumoase și de pus în practică. Vom descoperi pe parcurs legătura dintre fericire și performanțele noastre, fie pe plan profesional fie pe plan personal.

Câți dintre noi nu am primit replica „Dacă muncești din greu vei avea succes și numai după aceea vei fi fericit”? Am fost învățați faptul că fericirea este o recompensă. După cum spune Shawn Achor, noile cercetări în psihologie și neuroștiință ne demonstrează contrariul: ai mai mult succes când ești fericit și ai o gândire pozitivă.

Să ne imaginăm o situație. Ești angajat în cadrul unei companii. Superiorul tău îți distribuie sarcini diverse și apoi face presiuni să le realizezi cât mai repede și în cel mai bun mod posibil. Tonul lui este ridicat de fiecare dată are o atitudine mult superioară. Care este nivelul tău de fericire în acest moment?

Cel mai bun mod de a motiva angajații nu este să dai ordine și să împingi de la spate. Cel mai bun mod este acela de a-i face mai întâi fericiți.

Moduri prin care putem să aducem fericire oamenilor din jur sunt foarte multe și de obicei nu costă. Spre exemplu, putem face asta prin optimismul păstrat în situații mai dificile, prin răbdarea acordată în diverse contexte sau prin aprecierea verbală a lucrurilor făcute bine.

Găsește timp pentru echipa ta sau pentru cei dragi și împarte fericirea în doze suficiente! Aceasta conduce garantat la succes în aproape orice domeniu.

Îți mulțumesc pentru că ești aici! Până data viitoare te provoc să zâmbești mai mult. S-ar putea să faci cuiva ziua mai frumoasă!

Gândurile vesele să fie cu tine!