Astăzi sunt aici pentru a vă aminti despre partea plină a paharului 😊.

O știți, nu? Partea pe care o vede optimistul.

Voi care parte o vedeți când vă uitați la un pahar cu apă doar de jumătate?

Brian Tracy spune că este foarte important să îți păstrezi optimismul, pentru a îți păstra motivația pe drumul tău înspre obiective împlinite și pentru a te putea mobiliza – intrinsec, adică să devii propriul tău antrenor.

Bun, să îl păstrăm. Dar dacă nu îl avem? Cred că aflând care sunt acele lucruri care definesc optimiștii, am putea și noi, cei mai puțin optimiști, să ajungem să cultivăm optimismul.

Iată care sunt acele lucruri, în accepțiunea autorului:

  • Optimiștii caută binele în orice situație. Chiar dacă multe merg prost, trebuie să fie și ceva care merge bine, nu? Iar cine caută, găsește. Și, totodată, fiecare ”găsește ceea ce caută”.
  • Optimiștii caută întotdeauna lecția de valoare ascunsă în spatele fiecărui impediment sau a fiecărei dificultăți. Ei gândesc că menirea dificultăților este să învețe, nu să limiteze.
  • Optimiștii caută întotdeauna soluția pentru fiecare problemă. Nu caută alți vinovați, ci pun întrebări de genul: ”Ce putem face acum?”, ”Care este pasul următor?”
  • Optimiștii se gândesc mereu și vorbesc despre țelurile care îi entuziasmează, despre viitor. Acolo este ținta lor, nu în trecut.

Din acest stil de viață optimist curge o energie, care te mobilizează și te ajută să treci la fapte, combătând amânarea.

Dincolo de ideea de optimism sau pesimism, cred că cele enumerate mai sus sunt lucruri bune de cultivat, care ne vor ajuta să aducem rod mai mult și mai sănătos, în orice domeniu.

 

Să trecem la fapte, atunci. Cu zâmbetul pe buze! 😊