Viața este un șir nesfârșit de urcușuri și coborâșuri, de zâmbete și lacrimi, de împliniri și dezamăgiri, de bucurii și tristețuri dar, e frumoasă și merită trăită din plin. Este important cum alegem să o trăim și cum alegem să trecem prin toate încercările ei. Tu cum faci față provocărilor zilnice?

Profesorul Dr. Al Siebert în cartea sa Avantajul rezilienței ne vorbește despre SERENDIPITATE. Ai auzit despre acest concept? Serendipitatea, ne spune el, este o artă ce trebuie dobândită. Este nevoie să ne folosim într-o manieră voită capacitățile interioare intelectuale și emoționale pentru a transforma ceea ce pare a fi un eveniment nefericit într-un eveniment pozitiv, care ne poate aduce beneficii. Serendipitatea este un puternic antidot contra disperării, supărării, victimizării. Oamenii care apelează la acest antidot, își pun întrebări precum: Ce este bun în ceea ce s-a întâmplat? Ce ar fi folositor să fac acum? Ce lecție utilă pot învăța acum?

Serendipitatea este acea abilitate care te ajută să lupți în fața provocărilor care îți schimbă cursul vieții, să descoperi oportunități neașteptate și să îți descoperi puncte forte. Practic, în urma unui eveniment neașteptat îți dai seama că viața ta poate lua o nouă turnură pe care poate în lipsa acelui eveniment nu ai fi descoperit-o.

Tu ai acest talent numit serendipitate? Profesorul Dr. Al Siebert ne dă câteva sfaturi prețioase care să ne ajute să ne dezvoltăm sau să ne menținem serendipitatea. El ne spune să fim calmi în situații dificile, să râdem cât mai mult pentru că râsul relaxează, să căutăm soluții pentru a rezolva acele situații prin intermediul curiozității și al jocului. Este important ne punem întrebările potrivite, precum cele menționate mai sus și să acceptăm noua realitate deoarece: Totul se întâmplă cu un motiv. Profită de situația existentă și fii creativ, fă ceva diferit: Dacă ceea ce faci acum nu funcționează, de ce nu faci lucrurile diferit?

Să încercăm să aplicăm aceste lucruri în viața noastră și sunt sigură că rezultatele o să apară mai repede decât ne așteptăm. Totul se întâmplă cu un motiv, chiar dacă noi nu înțelegem de ce s-a întâmplat așa, mai devreme sau mai târziu o să înțelegem. Să ne bucurăm de prezent și să ne trăim viața pentru că nu se știe dacă o să mai avem o altă șansă! 🙂