Continuând seria de articole din cartea lui Shawn Achor – „Avantajul fericirii”, astăzi am fost inspirată și încurajată să scriu despre situațiile dificile pe care le întâmpinăm în viața personală sau profesională și cum să le abordăm.

Cu siguranță, fiecare dintre noi am făcut multe  greșeli de-a lungul timpului. De asemenea, cred că fiecare persoană este diferită și reacționează diferit în astfel de circumstanțe. Eu personal am trăit două stări. Prima este cea din care crezi că nu vei mai ieși niciodată, toate planurile sunt date peste cap și nu mai există loc de mai bine. Foarte bine că am greșit din nou, pentru că am putut să mă gândesc la viitor, la cum aș putea să fac lucrurile mai bine.

Nu pot să nu îmi amintesc cuvintele unui prieten bun. Eram un grup de oameni iar el ne transmitea un mesaj legat de acest aspect. Fix atunci eram in mijlocul unei probleme care mă frământa foarte mult. Cum am primit mesajul? Fix așa: „Adina, acum ești într-o situație care îți displace. Poate ai greșit cu ceva sau alte aspecte au generat-o. Fă-ți o fotografie imaginară în starea în care te afli și privește-o de sus. Acum trebuie să accepți că totul face parte dintr-un proces. În curând vei fi în altă etapă unde din nou vei putea să îți faci o fotografie.”

Abordează fiecare problemă cu mult curaj și ca un mod de a crește!

Cred că e dificil să te gândești la situația în care șeful tău te-a sfătuit să îți cauți un alt job. Poate este din cauza unei crize economice iar lucrurile nu mai funcționează la fel de bine. Poți să privești dincolo de o astfel de situație? Chiar dacă nimic nu pare bun în ceea ce vedem, să nu uităm că Dumnezeu deschide uși acolo unde nu există niciuna.

Calea de la eșec la succes nu este întotdeauna ușor de găsit, dar ea există. O veți găsi doar dacă veți continua să o căutați cu adevarat, fiind mereu conștienți de drumul pe care îl parcurgeți.

Gânduri frumoase la tot pasul!