Bine te-am regăsit!

Ce poți să îmi spui despre gradul tău de fericire? Sper că ai ținut cont de provocarea din articolul anterior. 🙂

Astăzi vom descoperi câteva principii care în mod sigur ne vor conduce la succes. Fie că ești student, angajat sau ai propria ta afacere, principiile lui Achor cu privire la succes îți vor fi de folos în activitatea pe care o desfășori. Iată despre ce este vorba:

  1. Avantajul fericirii – în articolul de săptămâna trecută scriam despre avantajul de a fi fericit. Poți face un exercițiu? Observă în grupul tău de prieteni sau colegi, persoane care au gândire pozitivă, neutră și negativă. Vei observa că cei din prima categorie au un avantaj față de ceilalți. Dacă tu faci parte din altă categorie, te provoc să îți notezi pe o foaie de hârtie lucrurile pe care le ai și pe care nu le poți cumpăra cu bani. Sigur vei fi mai fericit după.
  2. Pârghia și punctul de sprijin – în funcție de starea noastră de spirit percepem diferit modul în care putem obține succesul. Starea noastră mentală este astfel punctul de sprijin  iar puterea de a acționa este în acest caz, pârghia.
  3. Efectul tetris – atunci când simți că mintea ta este blocată în stres sau negativism încearcă să privești spre oportunități. În felul acesta îți poți reeduca mintea să se concentreze pe aspecte pozitive.
  4. Cum să cazi în picioare – trasează în mintea ta căi diferite pentru a ieși cu succes din situații de criză.
  5. Cercul lui Zorro – atunci când provocările sunt multe și mari, avem tendința să ne blocăm și să nu știm cu ce să începem activitatea. Sfatul este să ne concentrăm în primul rând pe obiectivele mai mici realizabile iar apoi să extindem aria pentru a ne atinge ținta.
  6. Regula celor 20 de secunde – puterea voinței noastre este limitată. Din această cauză, realizarea unor schimbări de durată pare uneori imposibilă.  Sfatul este să facem mici ajustări ale energiei noastre, cu obiceiuri bune care ne conduc spre fericire iar mai apoi spre succes.
  7. Investiția socială – nu te lăsa copleșit de provocări. Investește în prieteni, în familie, iar beneficiile sufletești îți vor aduce cu siguranță fericire.

Sper că cele 7 principii îți vor da curajul să depășești barierele  din domeniul tău de activitate. Privește cu optimism la beneficiile fericirii în drumul tău spre succes!

Până data viitoare îți transmit cele mai frumoase gânduri!